POSEIDON TRAVEL

Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

OHRID SEPTEMBAR 2024

Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost – grad božanske svetlosti . Nekada pre 2400 godina se zvao Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost. Današnji naziv potiče od slovenske reci “O – HRID“, prema položaju grada, koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Sa legendom da Ohrid ima 365 manastira i crkava koliko ima dana u godini, s pravom nosi epitet “Balkanski Jerusalim“. Ohrid se širi i već ima više od 50.000 stanovnika, a polako se razvija u moderan turistički centar. Brojni hoteli smešteni su uz samu obalu Ohridskog jezera i iz njihovih apartmana i soba pruža se predivan pogled na prirodu.Grad Ohrid nalazi se na severnoj strani Ohridskog jezera, na nadmorskoj visini od preko 700 metara. Ohrid je od 1979. godine deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa. Besprekorno bistra i čista voda Ohridskog jezera, uz spokojnu tišinu planinskog okruženja izuzetne lepote privlače posetioce od praistorijskog vremena. Ohridsko jezero napajaju vode tri reke, ali većina vode potiče iz drugog jezera – Prespanskog, koje se nalazi na drugoj strani planine Galičice. Zahvaljujući visini na kojoj je smešteno, vode Prespanskog jezera se planinskim izvorima prelivaju u Ohridsko jezero, među kojima su najpoznatiji izvori Ostrovo i Biljana, u blizini manastira Svetog Nauma i u gradu Ohridu.

  Ohrid

2 noćenje / autobusom

JAGODINA – OHRID – JAGODINA

PROGRAM U PRIPREMI...


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ČETVRTAK / PETAK - Jagodina

Sastanak grupe ispred hotela Jagodina u 23.30h , polazak u 0.00 h ( petak 27.09.2019.). Noćna vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Ulazak u Severnu Makedoniju put nastavljamo preko Skoplja ka Ohrodu . .

2. DAN PETAK OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada u pratnji lokalnog licenciranog vodiča. Smeštaj u sobe/apartmane. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka … Slobodno vreme za individualno razgledanje. Uveče fakultativno odlazak na svečanu večeru sa muzikom. Noćenje.

3. DAN SUBOTA OHRID SVETI NAUM i BILJANINI IZVORI (fakultativno)
Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa.Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv. Naum je bio učenik Ćirila i Metodija. Bio je poznat po isceliteljskim sposobnostima. Gradnja manastira je završena 900. a 910. godine je u njemu sahranjen Sv. Naum. Iz manastira koji je izgrađen na steni, pruža se spektakularan pogled na jezero i okolne planine. U povratku obilazak Biljaninih izvora. Povratak u Ohrid. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada i veče za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera. . Noćenje.

4. DAN NEDELJA OHRID -– STRUGA i VEVČANI (fakultativno) – JAGODINA
Odjava iz apartmana/soba i pakovanje stvari do 10.h. Slobodan dan u Ohridu oli fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno - istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Slobodno vreme za individualni ručak u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Ohrid. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Dolazak u Jagodinu u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz autobusima turističke klase sa pratećom opremom,
- dva noćenja u apartmanima/sobama smeštaj u 1/2 ,1/3 i 1/4 apt/sobe sa kupatilom u Ohridu,
- usluge lokalnog vodiča sa licencom za obilazak Ohrida,
- troškove organizacije putovanja,
- agencijska pratnja.

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- međunarodno zdravstveno osiguranje-1 € dnevno
- boravišnu taksu – 3€ na licu mesta
- ulaznice za obilazak Samuilove tvrđave -1€
- svečana večera sa muzikom u restoranu -15.€
- izlet do Svetog Nauma i Biljaninih izvora -10.€ po osobi
- izlet za Strugu i Vevčane -10. € po osobi
- individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.

OPIS SMEŠTAJA:
Vile i apartmani su prve kategorije nalaze se u širem centru Ohrida, na oko 200m od centra i na oko 800 m od promenade pored jezera. Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2-3 ležaja, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. (npr. aparmani JOCE Ohrid )

NAPOMENA ZA ULAZAK U SEVERNU MAKEDONIJU POTREBNA JE LIČNA KARTA ili PASOŠ

Uslovi i način plaćanja:
• Prilikom rezervacije minimum 40%, a ostatak aranžmana 15 dana pre putovanja
• U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po prodajnom kursu banke Intese.
* Administrativnom zabranom ili čekovima na rate.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika, minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen
Aranžman je rađen po ugovoru o poslovnoj saradnji - subagenturi između organizatora i subagenta.
Cenovnik br:7/2019 Jagodina

ORGANIZATOR PUTOVANJA: JUNIOR TRAVEL licenca OTP broj 136 / 2010 i ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji sa subagentom “Poseidon tours” Jagodina tel. 035 223 101;035 24 14 12
Grčka letovanje... ekskluzivni partner: luitravel.rs

NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/8-223-101

  

PTP 190/2010

035/8-223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs

Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik     
  Danas   65   Juče   134
Sva prava zadržana Agencija Autentik