POSEIDON TRAVEL

Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

Kuba 2024.

 

HAVANA je glavni grad Kube, sa 3 miliona stanovnika i predstavlja politički, kulturni i administrativni centar. Grad je bogat istorijskim znamenitostima koji govore o mešavinama raznih kultura i uticaja. Svojom kolonijalnom arhitekturom, brojnim ekskluzivnim hotelima, egzotičnim klubovima i barovima privlače veliki broj turista iz celog sveta.

VARADERO turistički grad na 130 km od Havane predstavlja remek delo prirode. Sa svojim dugim peščanim plažama, toplom i bistrom vodom okeana, predstavlja turističku prestonicu Kube.


KORISNE INFORMACIJE
●Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
●Temperatura. Prosečne dnevne temperature u Havani i Varaderu suoko 28°C, dok je temperatura morske vode oko 25°C
●Novac. Konvertibilni kubanski pezos (cuc). Utrenutku objavljivanja programupo zvaničnom kursu €1 je približno 1,14 cuc.
●Struja je 220 volti.
●Telefon. Mreže 063 i 064 imaju roming
●Kupovina. Cigare, rum, slike, nakit, muzički CD.


KUBA - OPŠTE INFORMACIJE
Kuba je najlepše i najveće ostrvo Velikih Antila kojima još pripadaju Jamajka, Dominikana i Portoriko. Prostire se na površini od 111.000 kv. km. i ima preko 11 miliona stanovnika. Prestonica Havana je gotovo dvomilionski grad, a veliki gradovi su Santjago de Kuba, Kamagvej i Holgin. Pored glavnog ostrva u obliku krokodila, u sastavu Republike Kube je i ostrvo Mladosti i oko 1.600 ostrvaca duž severne i južne obale, grupisanih u nekoliko arhipelaga.
Kubu je 1492. otkrio Kolumbo na svom prvom putovanju u Ameriku. Španci su je osvojili i započeli kolonizaciju početkom XVI veka. Prilikom španske invazije je uništeno gotovo celokupno autohtono stanovništvo. Osvajači su tokom skoro četiri veka dovodili i naseljavali crne robove iz Afrike. Kuba se izborila za nezavisnost od španske krune 1898. godine, ali je odmah potpala pod američki uticaj. Prva polovina XX veka predstavlja period stalnih unutrašnjih sukoba i nemira, a u vreme vladavine Fulhensio Batista američki mafijaši haraju Havanom.
26. jula 1953. propao je prvi pokušaj svrgavanja Batiste, na čelu sa Fidelom Kastrom. Nakon zatočeništva, amnestije i egzila u Meksiko (gde je upoznao Če Gevaru), Kastro se vraća na Kubu i nastavlja borbu. Odlučujuća bitka odigrala se 31. decembra 1958. godine u Santa Klari, nakon čega je Batista pobegao iz zemlje. Od tada se 1. januar slavi kao Dan pobede revolucije, a Fidel Kastro, iako se povukao sa čela države, i dalje važi zaneprikosnovenog vođu nacije.

 
Grčka letovanje... ekskluzivni partner: luitravel.rs

NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/8-223-101

  

PTP 190/2010

035/8-223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs

Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik     
  Danas   65   Juče   134
Sva prava zadržana Agencija Autentik