POSEIDON TRAVEL

Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

METROPOLE - BEČ 2024.

 

Jako je teško ne pomerati se u ritmu brujanja Bramsove uspavanke ili Štrausovog valcera ukoliko istražujete atrakcije austrijske prelepe barokne preštonice, Beča, koji je vekovima bio glavni grad izuzetnog Habsburškog carstva. Grad je nadahnut velikim imperijalnim duhom u vidu fantastičnih palata i velikih manastira koji su rasuti po Inerstadtu. Kulturno gradsko nasleđe je uglavnom muzičko, sjajni kompozitori klasike kao što su Štraus, Brams, Betoven, Šubert, Hajdn i Mocart svi su živeli i stvarali ovde. Danas bečki filharmonijski orkestar i Državna kuća opere pomažu da se održi živom gradska reputacija nudeći puno performansa klasične muzike godisnje, više nego bilo koji drugi grad na svetu.

Beč je grad muzike, ali išto tako i sinonim za kremaste kolače, odlične kafice, anđeosko pevanje Hora Bečkih dečaka i ponosno propinjanje Lipicaner pastuva u svetski poznatoj španskoj školi za jahanje.

Beč je počeo kao keltsko naselje na obali Dunava i postao jedan od navažnijih rimskih baza centralne Evrope. Njegova centralna pozicija na strateškoj reci je doprinosila gradu da postane ogomno i moćno carstvo, koje je doživelo svoj vrhunac u vreme burne i žeštoke vladavine blistave Habsburske dinastije. Krajem 19. veka zlatne godine vladavine opadaju. Okupacija nacista u Drugom svetskom ratu je ostavila ožiljke, ali Beč je preživeo sve to i opstao kao preštonica sa mešavinom italijanskog romantizma među nemačkim.

Većina gradskih atrakcija za turiste je u okviru velikog gradskog jezgra koje je nekada bilo zatvoreno gradskim zidinama. Zidine su zamenjene sa Ringeštrase, kružnim putem. Izvan grada, u predgrađu je zabavni park Prater, sa ogromnim zabavnim točkom kao i raskošna Senbrun letnja palata. Posetioci takođe ne bi trebali da propuste ni izlet u Bečke šume, po kojima su rasute vinske taverne.
Grčka letovanje... ekskluzivni partner: luitravel.rs

NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/8-223-101

  

PTP 190/2010

035/8-223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs

Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik     
  Danas   56   Juče   134
Sva prava zadržana Agencija Autentik