POSEIDON TRAVEL

Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

METROPOLE - LISABON 2024.

 

Lisabon je najzapadniji glavni grad Europe. Centar je jedna velika pešačka zona, a moderna, brza i jeftina podzemna železnica kao i mreža tramvaja i autobusa čine lako dostupnim bilo koji deo grada.

Glavni grad Portugala je doživeo renesansu u skorijim godinama i obnovljen je kao zvanično mesto “zlatnog grada” južne Evrope. Nakon decenijskog dremeža, gradski moderan, ustreptao i kosmopolitski identitet danas je jako nalik onom sjajnom gradu iz 15. i 16. veka, godina sjajnih dostignuca i otkrića, kada je Lisabon bio centar trgovine sa Istokom i startna pozicija za pomorska istraživanja zemljine kugle.

1990- tih godina odlučeno je da se uloži u rekonstruisanje grada i njihov fokus na budućnost je izneo u prvi plan brojne gradske atribute i atrakcije, kako one stare tako i nove. Infrastruktura grada je unapređena, sa novinama kao što je impresivni Vasko de Gama most preko reke Tagus, koji povezuje gradski aerodrom sa mrežom nacionalnih motornih puteva i učinio dostupnijim ostale krajeve Portugala. Ovde je takođe i nov železnički čvor, Gare de Oriente, koji je vrhunac nove moderne granice istočne obale Tagusa, nazvan Santiago Calatrava, koji povezuje Lisabon sa ostalim delom Evrope.

Pored novog, postoji i mnoštvo starog koje šarmira turiste, dajući metropoli blago provincijsku atmosferu. Izvrsna, slikovita srednjevekovna oblast Alfama okružuje gradsku Sao Jorge tvrđavu a istorijski drveni tramvaji idu redovno, bučno, uzbrdo i nizbrdo prolazeći pored dekorativnih kafića sa podovima oslikanimmozaikom. Mnoge relikvije i vrednosti iz zlatnog doba grada su uništene u velikom zemljotresu 1755. godine ali su mnoge opstale i danas su popularne kao turistička atrakcija, a dobijaju komplimente i od modernih viđenja, kao što je futuristički Okeanarijum.

Grad je bogat peščanim plažama duž raznih priobalskih oblasti, kao što je Costa da Caparica Estoril i Cascais, podjednako lepe i šumovita oblast Sintra i sasvim poseban Mafra manastir. Narav i raspoloženje Lisabona je vedro i sjajno, prisno i sveže i uvek spremno da pruži dobrodošlicu svetu kao jedan od sjajnih gradova Evrope.

Lokali su otvoreni najmanje do tri ujutro, dok se većina restorana na Docasima nakon jedanaest pretvara u plesne klubove.
Grčka letovanje... ekskluzivni partner: luitravel.rs

NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/8-223-101

  

PTP 190/2010

035/8-223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs

Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik     
  Danas   54   Juče   134
Sva prava zadržana Agencija Autentik