Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

Putovanje Atina i Meteori 2023

ORGANIZATOR PUTOVANJA: LUI TRAVEL D.O.O.

Kategorija Licence A broj licence OTP 23 / 2022

i ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji sa subagentom
“Poseidon tours” Jagodina tel. 035 8223 101 ; 035 24 14 12


ATINA i Meteori
PAKET ARANŽMAN: BUS PREVOZ + SMEŠTAJ hotel 3* (4 ND) + Meteori (ukljčeno u cenu)
10.maj - 16.maj .2022.

 

Atina – kolevka zapadne civilizacije je glavni i najveći grad Grčke. Današnji grad predstavlja kosmopolitski centar, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država i poznati filozofski centar. Atina je jedan od najstarijih svetskih gradova, a ime je dobio po boginji Atini, zaštitnici grada. Za Atinu se može reći da je grad mitova, grčkih bogova i mesto gde se može spojiti nespojivo, gde mašta postaje lepša strana stvarnosti…..
Program putovanja:

1.dan UTORAK 10.maj 2022. - JAGODINA
Polazak iz Jagodine ispred hotel “Jagodina” u 22:00 h . Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora . Putovanje Srbiju i Severnu Makedoniju.Granične formalnosti ulazak u Grčku


2. dan SREDA 11.maj 2022. - KALAMBAKA –METEORI – ATINA
Dolazak u prepodnevnim satima u gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Odlazak na obilazak Meteora.Naziv Meteori potiče od grčke reči "meteoron" za koju bi najbolji prevod bio "lebdećе kamenje". Panoramska vožnja pored manastira koji se opisuju kao” osmo čudo sveta “sa posetom najvećem i najlepšem manastiru Veliki Meteori-Preobraženje.Pauza u podnožju Meteora i nastavak puta ka Atini. Dolazak u prestonicu Grčke u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. dan ČETVRTAK 12.maj 2022. ATINA
Doručak. Nakon doručka zajednički odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija, ulica Panepistimio sa prelepim neo-klasičnim zgradama Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa čuvenom zgradom Novog Parlamenta ispred koje se nalazi grob neznanom junaku, kog čuvaju evzoni. Nastavak panoramske vožnje pokraj starog Olimpijskog stadiona, Zevsovog hrama i Trajanovog slavoluka. Fakultativni odlazak do Akropolja i organizovani obilazak remek dela zlatnog doba Atine: Hadrijanov odeon, monumentalna vrata Propileji (437.432.god.p.n.e.), Partenon – hram boginje Atine, Erehteon. Slobodno vreme za individualnu šetnju. Individualan povratak u hotel. Noćenje.


4. dan PETAK 13.maj 2022. ATINA – PELOPONEZ, KORINT, EPIDAURUS – NAFPILION – ATINA
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni obilazak najvećih atrakcija i lokaliteta poluostrva Peloponeza. Vožnja do Korintskog kanala - odakle se pruža najlepši pogled na kanal koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavak putovanja do Epidaurusa mesto rodjenja Apolonovog sina Asklepija- boga medicine. Obilazak muzeja, i najočuvanijeg na svetu antičkog pozorišta iz 4.v.p.n.e.- legendarnog po svojoj izuzetnoj akustičnosti. Nastavak putovanja. Dolazak u Nafpilion i obilazak ovog prelepog grada , nekadašnje prestonice Atine. Slobodno vreme za obilazak ovog prelepog morskog gradića .Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.


5. dan SUBOTA 14.maj 2022. ATINA - PIREJ - RT SUNION
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do Glifade i rta Sunion. Obilazak Apolonove obale do rta Sunion. Dolazak u Glifadu Atinski “Beverli hils” i slobodno vreme za odmaranje uz kafu i divan pogled na marinu i more. Nastavak puta sve do Rta Sunion, koji je najjužnija tačka Atičkog poluostrva . Udaljen je od Atine 65 km prema jugu. Obala je kamenita i strma. Podiže se iz mora do velike visine stvarajući u podnožju peščana žala. U drevnim vremenima Sunion je bio moreplovcima dobar orijentir da su na pravom putu prema Atini . Sunion je poznat kao mesto sa najlepšim zalaskom sunca u Grčkoj. Hiljade turista dolaze svakodnevno da se dive „arhitektonskoj dekoraciji“ koju stvara sunce zalazeći preko hrama u more. Predanje glasi da ukoliko se nešto poželi u podnožju hrama pri zalasku sunca, da se to obično i ostvari. Povratak u Atinu. Noćenje.


6. dan NEDELJA 15.maj 2022. – POVRATAK
Doručak.Napuštanje hotelskih soba do 09.00 h . Slobodno vreme do popodnevnih časova i polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju do Srbiju. Dolazak u Jagodinu u ranim jutarnjim časovima . Kraj programa .

Cena po osobi je: 209.eur
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

LOKACIJA HOTELA : Atina uži centar grada - Omonia skver i okolina.

ARANŽMAN OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u Atini (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
obilaske prema programu (Atina – panorama grada)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grup

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po sobi.
ulaznice i fakultativne izlete
individualne troškove
doplata za 1/1 sobu 70% od cene aranzmana.


NAČIN PLAĆANJA:
- 30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
- 40% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga u tri mesečne čekovima .
Uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS

VAŽNO OBAVEŠTENJE: REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU GRČKU U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/grcka

NAPOMENE:
1. Za putovanje u Republiku GRČKU potreban je biometrijski pasoš sa rokom važenja od najmanje 3 meseca nakon završetka putovanja .
2. Putovanje nije zamišljeno kao šoping tura, kupovina nije prioritet, tako da je dozvoljena količina prtljaga JEDAN kofer po putniku, dodatni prtljag se naplaćuje .
3. FAKULTATIVNI izlet Meteori+ ulaznice manastir Preobraženje ( 25.eur ) – UKLJUČENO U CENU .

FAKULTATIVNI IZLETI – Doplate :

- Peloponez Nafpilio i Epidaurus (bus+ulaznica za Epidaurus+vodič) – 45.€ odrasli/ 30.€ deca
• Sunion (bus+ulaznica+vodič) – 25.€ odrasli/ 10.€ deca
• Akropolj (bus+ulaznica+vodič+mobilne slušalice) – 30.€ odrasli/ 20.€ deca

*U slučaju promene na monetarnom tržištu , kao i promenama u cenama prevoznika , konzularnih predstavništva i osiguravajućih društava , agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

Napomena u vezi fakultativnih izleta:fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezida prihvate.


ATINA Istorijski grad modernog duha
Poznata po neverovatno dugoj, bogatoj istoriji, inspirativnoj kulturi, očuvanoj tradiciji, izvanrednoj hrani, ukrašenim trgovima i toploj klimi - Atina je idealan grad za novogodišnje želje i praznično slavlje. Na prvi pogled će vas osvojiti svojom jedinstvenom dušom i neodovoljivom harizmom, a zatim ćete se zaljubiti u njene šarmantne ulice, melodičnu atmosferu i zanosni duh.
Istorija Atine kao moćnog grada sa značajnim statusom počela je hiljadama godinama unazad. Ona poseduje istorijske atrakcije koje privlače milione posetilaca godišnje i mnoge znamenitosti iz V veka koje će vas vratiti u rimsko doba, kada je stara Grčka bila moćno svetsko carstvo. Mi ćemo vam na puto
vanju otkriti sve detalje kako bismo zajedno doživeli grad koji se naziva kolevkom evropske civilizacije.
Akropolj

Sa dokazima da je ova oblast bila naseljena još od IV milenijuma pre nove ere, Akropolj je jedna od najstarijih citadela na svetu. Izgrađena je na uzvišenju izabranom u svrhe odbrane ali ima funkciju religioznog svetilišta sa blagoslovenim izvorima koji označavaju njenu religijsku važnost. U VIII veku pre nove ere, Akropolj je stekao svoj religiozni karakter sa uspostavljanjem kulta boginje mudrosti, nauke, umetnosti i grada - Atine. Atinjani, ohrabreni pobedom nad Persijancima, u V veku pre nove ere ostvarili su ambiciozni program izgradnje, pod vođstvom državnika Perikla. Tako je oživeo ovaj izraz prilagođavanja arhitekture prirodnoj lokaciji. Grandiozna kompozicija savršeno izbalansiranih masivnih struktura i stubova stvara prizor simetrije i monumentalne lepote. Sastoji se od remek dela koja potiču iz V veka pre nove ere. To su: Partenon, Erehtejon, Propileji i hram boginje Nike.
Na ovom uzvišenju rođeni su demokratija, filozofija, pozorište, sloboda mišljenja i govora koji čime intelektualni i duhovni temelj savremenog sveta. Akropolj se smatra krunom grčke klasične umetnosti i arhitekture.

Nafpilion

Primorski grad na istočnom Peloponezu poznat je kao najromantičniji grad u Grčkoj. Prema legendi, osnovao ga Nafplije, sin boga Posejdona i Amimone. Prva prestonica Grčke nalazi se na dva sata vožnje od Atine i odiše venecijanskim šarmom zahvaljujući italijanskom stilu gradnje. Duge pešačke ulice u starom gradu nude beskrajne mogućnosti za šoping, od autentičnih grčkih proizvoda do nakita. Mali grad sa velikom energijom pravi je izbor za uživanje u hrani. Lokalni kulinarski specijaliteti su: bogana - jagnjetina u mleku sa sočnim krompirom i goges - pasta koja se ručno pravi na Peloponezu.
Nafplio je savršeno polazište za istraživanje Epidaurusa i Mikene. Ako pođete u ovu avanturu sa nama, videćete kako grad oživljava uz priče iz prošlosti. Uz pomoć naših stručnih vodiča, saznaćete zanimljivosti o civilizaciji koja je jedna od prvih u svetu dok se zajedno divimo spomenicima koji odolevaju vremenu kao što su tvrđave Akronafplion, Burđi i Palamidi. U srcu Nafplija nalazi se čuveni trg Sintagma gde veliki broj ljudi proslavlja Novu godinu kraj velike, okićene jelke i gomile sjajnih lampica.

 

Epidaurus

Mesto na Peloponezu koje je poznato po najbolje očuvenom primeru klasičnog grčkog pozorišta. Kroz prilagođenost okolnom pejzažu, savršene proporcije i neverovatnu akustiku, Epidaurus je unikatno umetničko delo. Bilo koji zvuk na bini, bilo da se radi o uzviku ili šapatu, dubokom uzdahu ili zvuku paljenja šibice, može se čuti u celom pozorištu, čak i u poslednjim redovima. Smatra se da raspored sedišta zapravo predstavlja akustični filter koji omogućava prigušavanje pozadinske buke kao što je žamor publike, dok naglašava zvuke više frekvencije koji dolaze sa bine. Najveće grčko pozorište, visine 114 metara, izgrađeno je u IV veku pre nove ere. Teatar može da primi 12 do 13 hiljada ljudi. Svakog leta se održava Epidaurus festival gde publika ima priliku da posmatra poznate predstave.
Povezanost grada Epidaurusa sa grčkom mitologijom potiče iz verovanja da je tu rođen Asklepios, sin Apolona i grčki bog izlečenja. U davna vremena, Epidaurus je bio svetilište sa isceliteljskom moci. Nalazi se pod zaštitom UNESCO svetske baštine od 1988. godine.
Teatar odiše harmonijom, grandioznošću, spokojem i najvažnijom grčkom vrednošću - skladom. Stajati na mestu starom 24 vekova znači osetiti duh svojih predaka i upoznati se sa kulturom od koje je sve počelo

Opšte napomene:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora
• Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu
• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu
• Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA
• U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela.
Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slano - slatki doručak .
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost
• Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost
• Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodela soba vrši se na recepciji po dolasku
• Organizator će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste
• Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti)
• VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije
• Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor
*minimalni broj putnika za realizaciju ovog programa je 45. u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo povećanja cene ili spajanja sa drugom agencijom. u slučaju otkaza otkazni rok agencije je minimum 5 dana pred put.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije LUI TRAVEL D.O.O.Beograd


ORGANIZATOR PUTOVANJA : LUI TRAVEL D.O.O.
Kategorija Licence A - broj licence OTP 23 / 2022
Garancija putovanja Globos osiguranje ,polisa osiguranja broj : IM -0008682
i ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji sa subagentom “Poseidon tours” Jagodina tel. 035 8223 101 ; 035 24 14 12

Program broj 76 / 2022 od 01.04.2022.god.

 

PROGRAM U PDF FORMATU
NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/8-223-101

  

PTP 190/2010

035/8-223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

FaceBook Stranica

POSEIDON TOURS


Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Autentik Top Lista
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs
 


Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik     
  Danas   57   Juče   323
Sva prava zadržana Agencija Autentik