Posrednik u prodaji turističkih aranžmana - SUBAGENT


 

METROPOLE - RIM 2018

 

Nekada prestonica moćnog rimskog carstva, danas glavni grad Italije. Grad koji nas asocira na gladijatore, pastu, vespe, espreso...

Večiti grad Rim, konstruisan od ruševina, poznat svetu kao Cezarev, otvoren je za turiste kao živi muzej. Vekovi su ostavljali slojeve sa novim izgledom u velikom gradu gladijatora, ludih vozača i restorana sa dobro pripremljenim teseninama. Vespe, mali Fiati i crvena sportska kola brzo jure pored kafića i noćnih klubova duž šetališta, prikazujući Rim iz Felinijevog filma La Dolce Vita. Jezivo savršene fasade kompleksa Stadion Olimpika odslikavaju Musolinijev pokušaj da očuva arhitekturu Cezara.

Da bi se osetio ukus Baroka, posetioci treba da se popnu čuvenim Španskim stepenicama, prošetaju po trgu Navona ili ubace novčić u prelepu Trevi fontanu. Sjaj i raskoš renesanse je verovatno najočiglednija u Popovoj rezidenciji, Vatikan palati ili Mikelanđelovom remek delu na krovu Sikstinske kapele. Od rane Hrišćanske Bazilike do Rimskog Foruma, Koloseuma i Pantenona, sekvence istorijskih tragova nas vraćaju u visine Rimskog carstva.

Može zvučati kao kontrast grada, ali Rim je besmrtan i magično živ u svojoj veštini da pomeša staro sa novim. Neke stare stvari su zamenjene novim, ali Rim je večit


RIM - Večni grad

7 dana JESEN

Termini putovanja
Rok za prijavu
Cena po osobi
25.09. – 01.10.2009.
12.09.2009.
259 €
30.10. – 05.11.2009.
17.10.2009.
249 €
27.11. – 03.12.2009.
14.11.2009.
239 €


NAPOMENA: PROVERITI ROKOVE ZA PRIJAVU JER MOŽE DOĆI DO PROMENE !!


Aranžman se plaća se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.Program putovanja:
“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Ako su Grci dali najveći doprinos u književnosti, umetnosti i filozofiji, Rimljani su se iskazali ponajviše u politici, upravi i organizaciji carstva. Rimska dela prožeta su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca

VIVA OBILASCI: Rim – Vatikan – Tivoli – Trastevere


1. dan BEOGRAD – Polazak u poslepodnevnim časovima sa velikog parkinga Sava centra – savska strana (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.
2. dan RIM – Poslepodnevni dolazak. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova. Nakon razgledanja slobodno vreme za kraću individualnu šetnju. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.
3. dan RIM – Doručak. Nakon doručka obilazak Rima: Termini, bazilika Sv. Petra u lancima, forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, fontana Di Trevi, Španski trg... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.
4. dan RIM – VATIKAN – RIM – Doručak. Nakon doručka mogućnost oragnizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.
5. dan RIM – TIVOLI – RIM – Doručak. Nakon doručka mogućnost oragnizovanja fakultativnog obilaska Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Obilazak Vile d`Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana, izgradio kardinal d`Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio bez postrojenja velelepne fontane, vodoskoke i jezera. Stiče se utisak da voda stvara muziku. Nakon obilaska povratak u Rim. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.
6. dan RIM – TRASTEVERE – RIM – Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost oragnizovanja fakultativnog obilaska boemske četvrti Trastevere, crkve Sv. Marija, prelepe vile Farnezina i palate Korsini. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
7. dan BEOGRAD – Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)
Detaljnije:
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom viskoke turističke klase na relacijama navedenim u programu, smeštaj u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba ima tuš/WC) na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto), obilaske prema programu (Rim – panorama i centar grada pešice), troškove organizacije i vođenja aranžmana.


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
troškove vize (35 €), troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja (10 €), troškove pripremanja i dostavljanja dokumentacije ambasadi (5 €), ulaznice, fakultativne izlete.
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):
Vatikan – 30 € (sa ulaznicom), Tivoli – 25 € (sa ulaznicom), boemska četvrt Trastevere (sa obilaskom crkve Sv. Marija, vile Farnezina i palate Korsini) – 20 € (sa ulaznicama)...
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana


POPUST:
- deca od 2 – 12 godine imaju popust od 40% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju krevet u hotelu)


LOKACIJA HOTELA:
- u zavisnosti od termina nalaze se na 15-35 km od centra grada (svakog dana je organizovan prevoz hotel – centar grada u jutarnjim časovima i centar grada – hotel u večernjim časovima)


NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA (međunarodno osiguranje se plaća na dan rezevacije):
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana:
DAN ZALJUBLJENIH, DAN ŽENA …………………..……. najkasnije do 15.05.2009.
PROLEĆE, USKRS, DAN RADA …………….………….… najkasnije do 15.07.2009.
JESENJI ARANŽMANI .…..……………………………....... najkasnije do 15.12.2009.
- platne kartice (Visa, Dina)
- potrošački krediti banaka od 12 – 24 meseca (EFG banka – bez žiranata…) – o detaljima raspitati se u agenciji


VIZIRANJE:
Informacije o vizama, spisak neophodne dokumentacije i formualri za vize dostupni su u agenciji. Putnik za valjanost dokumenata sam odgovara. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Za fakultete, škole i firme postoji mogućnost grupnog viziranja.


AGENCIJA NE OBEZBEĐUJE VIZU, VEĆ SAMO POSREDUJE U POSTUPKU
PODNOŠENJA DOKUMENTACIJE I NE GARANTUJE DOBIJANJE VIZE.
Napomena:
- Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
- U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije.
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
- Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu...)
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od termina viziranja pasoša, što ne znači uvek da će do tog termina biti slobodnih mesta. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred, zato što i termini viziranja pasoša u pojedinim slučajevima mogu biti pomereni za ranije termine
- Ukoliko posedujete vizu ili inostrani pasoš za koji nije potrebna viza, možete se prijaviti i nakon roka za prijavu ukoliko ima slobodnih mesta
Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika
organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

NOVI RITAM PUTOVANJA !!!

Extra Cene !  -  Pozovite nas !

035/223-101

  

PTP 190/2010

035/223-101
035/24-14-12
 
Tržni centar 'Stara Pošta'
35000 Jagodina

FaceBook Stranica

POSEIDON TOURS


Linkovi:
= Raskrsnica Linkova
Autentik Top Lista
Jagodina Smestaj Privatni Apartamni Povoljna Cena jagodinasmestaj.rs
 


  Danas   18   Juče   107
Sva prava zadržana Agencija Autentik